Villa F

Asiakkaan toiveena oli loma-asuntokokonaisuus, joka hyödyntää näyttävän kallioisen tontin tarjoamat upeat merimaisemat täysimittaisesti, mutta toisaalta säästää ympäröivän luonnon mahdollisimman koskemattomana. Rakennukset pyrittiin sulauttamaan luontoon tumman värimaailman ja matalan rakennusmassoittelun avulla. Aivan merenrannan tuntumasta löytyy kohteen helmi – tunnelmallinen rantasauna, joka rakentui tismalleen samalle paikalle kuin vanha purettu saunarakennus.

PÄÄRAKENNUS TÄHYÄÄ ULJAASTI MERELLE

Merenpinnasta on korkeuseroa rakennuspaikalle reilusti yli 20 metriä, mikä asetti suunnittelulle haasteensa, mutta mahdollisti arkkitehtonisesti näyttävän ratkaisun.

LEIJUVAT TERASSIT YMPÄRÖIVÄT RAKENNUKSIA

Pääoleskelutilat sijoittuvat kalliorinteen päälle, teräspilarien varassa olevaan rakennuksen osaan, josta aukeaa esteettömät näkymät kolmeen ilmansuuntaan.

SISÄ- JA ULKOTILAT SULAUTUVAT SAUMATTOMASTI TOISIINSA

Rakennuksia ympäröivät terassit mahdollistavat kauniista luonnosta nauttimisen ympäri vuorokauden auringonkulun mukaisesti. Päärakennuksen ja vierastalon väliin kätkeytyy ulkokeittiö pizzauuneineen.

Kaksi rakennusta on sijoitettu niin, että niiden käyttö yhdessä tai erikseen on luontevaa. Pohjoisen puoleisessa rakennusmassassa sijaitsevat vierastilat, kuntosali ja pieni sauna. Eteläisemmässä L-mallisessa rakennusoassa ovat kaikki pääkäyttötilat. Makuuhuoneet kylpyhuoneineen ovat omassa siivessään. Oleskelutiloista aukeaa laajat näkymät ympäröivään merimaisemaan.

Sisustussuunnittelu: Tilasi Oy 
Valokuvat: Kuvio 

Kiinnostuitko?

Haluatko arkkitehtisuunnittelutarjouksen?

Siirry täyttämään tarvekartoituksen pohjatiedot, niin olemme sinuun yhteydessä!