Talo O

Tasaiselle puutarhatontille suunniteltu nelihenkisen lapsiperheen koti muodostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta. Lähimpänä katua on autotallit, seuraavan varsinainen asuinrakennus ja pihan perältä löytyy saunarakennus. Rakennukset muodostavat ulko- ja sisätilojen sarjan. Kaksikerroksisen asuinrakennuksen yläkerrassa sijaitsevat makuuhuoneet ja alakerrassa yhteiset oleskelutilat. Saunarakennuksen ja asuinrakennuksen väliin jää pergoloiden suojaama oleskelupiha vesialtaineen.

Rakennus sijoittuu keskelle perinteistä vanhaa omakotitaloaluetta. Arkkitehtuuriin otettu vaikutteita ympäröivän rakennuskannan harjakattoisista taloista, mutta kokonaisuudesta haluttiin muotokieleltään moderni. Kadun varren autotalli toimii puskurina talon ja kadun välissä.

Talon takapihalla on suojaisa atrium-piha, joka rajautuu talon, erillisen saunarakennuksen ja pihaa sivuilta rajaavien pergoloiden ja kesäkeittiökatoksen väliin.

Sisätiloista halutiin lämminhenkiset. Valkoisien pintojen vastapainona on tummaa luonnonkiveä, tammiparketti ja tammipintaisia kalusteita.

Yläkerran tiloissa on vino sisäkatto. Kattoikkunat tulvivat valoa yläkertaan ja toimivat kesällä kätevinä tuuletusikkunoina.

Valokuvat: Kuvio

Kiinnostuitko?

Haluatko arkkitehtisuunnittelutarjouksen?

Siirry täyttämään tarvekartoituksen pohjatiedot, niin olemme sinuun yhteydessä!