Rakennusprojektiin ryhdyttäessä päässä vilisee lukemattomia unelmia, mutta usein myös pelkoja. Kyseessä on tuleva oma koti tai loma-asunto, jossa on tarkoitus viihtyä vuosia eteenpäin ja toki myös rakennuttajaperheen omat rahat ovat projektissa kiinni. Unelmat liittyvät lähinnä siihen, millainen talosta tulee ulkonäöllisesti, miten sen sisustaa ja kuinka hyvin arki toimii uudessa talossa. Pelkotiloja aiheuttaa puolestaan epävarmuus budjetin pitävyydestä ja ennen kaikkea tekijöiden luotettavuudesta. Näistä molemmat ovat onneksi asioita, joihin voi vaikuttaa paljonkin, kunhan on liikkeellä ennen kuin kaivuri kauhaisee maata tontilla.

Rakennusprojekti on kuin palapeli, josta ei saa puuttua yhtään palaa

Yksi onnistuneen rakennusprojektin kulmakivistä on toimiva ja luotettava tiimi, joka tekee hommia työmaalla saumattomasti keskenään. Liian usein kuulee tarinoita siitä, miten joku projektin osa onkin jäänyt ns. harmaalle alueelle, josta kukaan ei ota vastuuta. Kaksi putkenpätkää eivät muodosta vesijohtoverkostoa, jos niitä ei joku liitä toisiinsa, eikä pelkkä runko pidä kylmyyttä ulkona, jos joku ei asenna aukkoihin ikkunoita ja ovia. Miten sitten on mahdollista varmistaa, ettei näitä ”ei kenenkään vastuulla” olevia kohtia synny?

Mahdollisimman hyvä perehtyminen rakentamisen eri vaiheisiin on toki jo hyvä alku. Tietoa löytyy netistä esim. rakennusblogeista, joita nykyään pitää yllättävän moni. Kysele tutuilta ja sukulaisilta, jotka ovat rakennuttaneet talon, onko heillä antaa jotain toimivia, oman kokemuksen kautta syntyneitä vinkkejä tähän. Mikäli kilpailutat itse kaikki eri rakentamisen vaiheet urakoineen, saatetaan vaatia jo melko syvällistä asiantuntemusta, jotta osaat lukea sopimusteksteistä, mitä kenenkin vastuulle kuuluu – saatika, että löydät ne asiat, jotka eivät kuulu kenellekään. Tässä tehtävässä sinua voi auttaa vastaava työnjohtaja tai palkattu rakentamiskonsultti.

Kaikista helpoimmalla pääset, jos ostat mahdollisimman suuria kokonaisuuksia yhdeltä toimijalta. Tällöin hänellä on päävastuu sovitusta kokonaisuudesta eikä sinun tarvitse murehtia siitä, miten ja kuka sopimuksen piirissä olevat työt toteuttaa. Tällainen rakentamiskumppani tuo projektiin toivottua varmuutta, lisää aikataulujen pitävyyttä etkä itse joudu vääntämään eri urakoiden välisistä rajapinnoista. Joku tekee ne sinun puolestasi.

Palaset löytyvät samasta korista

Plusliving Oy tarjoaa ainutlaatuisen konseptin rakentajalle. Emme ole sitoutuneet mihinkään tiettyyn talovalmistajaan tai rakennusmateriaaliin eli voimme toteuttaa sinulle niin kivi- kuin puutalon. Toimimme yhdessä tuttujen suunnittelijoiden, rakentajien ja materiaalitoimittajien kanssa. Vastaamme aliurakoitsijoidemme työstä, huolehdimme työmaan aikataulutuksesta ja materiaalihankinnoista, jotta asiakkaillemme jäisi enemmän aikaa muuhun elämään. Kuulostaako hyvältä? Ota yhteyttä, jos olet suunnittelemassa talon rakennuttamista. Meidän pakettiin kuuluu myös arkkitehtipalvelut eli haluamme, että hyppäät kelkkaamme heti alusta lähtien.